söndag 13 maj 2012

✈!


Vaknade i morse med grav RESLUST. Vill helst se eller återse någon av ovan fem bildsatta platser - Marrakech, Sydney, Berlin, Havanna eller Edinburgh. Och allra helst skulle jag vilja ha lite tid till att göra det också.

Återkommer med en rapport om hur det hela utvecklar sig.


lördag 5 maj 2012

the word "pretty" is unworthy of everything you will be.



Läser om hur Carola Häggkvist adopterar en treårig flicka från Sydafrika och låter göra en hårförlängning på barnet efter två veckor. Hon förklarar att det har med afrikansk kultur att göra, att lockigt hår är det "de flesta svarta flickebarn vill ha när de är små". Enligt Carola drömmer hennes dotter, precis som ALLA andra 3-åringar, om att en dag få bli en riktig prinsessa. Och hon har faktiskt aldrig sett en enda sagobok med en korthårig prinsessa.

Ja, Carola är en extrem människa på många sätt. Men jag blir ändå så jävla LEDSEN av det här. Ibland blir det nämligen så fruktansvärt tydligt att det ENDA som egentligen räknas är hur vi ser ut och att man helst ska lära sig det så tidigt som möjligt i livet. Jag är smärtsamt medveten om det och jag tänker göra allt jag kan för att mina eventuella framtida barn ska slippa bli definierade som människor utifrån deras utseende. The word "pretty" is unworthy of everything you will be.

Men ibland vill jag bara kissa på hela den här fula äckliga världen och dess fula äckliga invånare. Fyfan.

hejsan.

Ibland glömmer jag bort att jag har en blogg. Då går jag runt med en massa smarta grejer i huvudet som inte blir dokumenterade. Och när jag väl sedan sitter här är allt borta. Det är ett ganska trist beteende som jag borde jobba bort snarast möjligt.

Under fliken övrigt kan tilläggas att Kalmar är finare än någonsin, både i solskenet och på nätterna när man blir hemskjutsad på sin egen pakethållare och dinglar med benen.