onsdag 23 mars 2011

MITT SKÖNLITTERÄRA JAG BLÖDER

Har för närvarande tre önskeböcker i bokhyllan, det vill säga sådana böcker jag vill läsa men inte hinner eftersom att jag har elvahundra sidor kurslitteratur i ämnet statsvetenskap att traggla mig igenom inom tre veckors tid. Men sen! Först Norwegian Wood som jag velat läsa hur länge som helst men har hittills haft andra böcker före i kön, sedan Alex Schulman (signerad men utan personlig hälsning, oh well) och till sist Urban Safari som är en fin storstadsguide ungefär. Den lär jag väl hinna fram till i höst eller så.

måndag 21 mars 2011

LUFT

Idag lyssnade jag på en föreläsare som började lektionen med att förklara sin oerhörda kärlek till semlan. Det var fint. Sen fick jag en gratis tårta, vi tittade på Star Wars episode V och vek lite tvätt. Åh, måndagar i slutet av mars när solen skiner.

I morgon ska det bli tolv grader varmt säger de.

söndag 20 mars 2011

torsdag 17 mars 2011

AVDELNING ATT TA UT SEGERN I FÖRSKOTT

Kunde inte låta bli. Längti längti!
För övrigt är jag nu fullärd i ämnet rättsjournalistik. Bring it on, Annelie Frank.

tisdag 15 mars 2011

FÖRHOPPNINGAR OCH REGNBÅGAR:

- att jag klarar tentan.
- att min longboardskadade fot slutar cp:a sig.
- att vi lyckas kombinera sommarjobb och Europa-tågluff.
- att studielånet räcker denna månaden också.
- och att snön aldrig någonsin mer kommer tillbaka.

Det kan väl inte vara för mycket begärt?

onsdag 9 mars 2011

WINK WINK NUDGE NUDGE

Onsdagseftermiddag med kaffe och Christer (hur fantastiskt är det inte att Rebecca Vinterbarn Elg är sidekick i studion? Mycket!) och jag sitter och väntar på vaktmästaren som tydligen ska komma och olja altandörren. Om han inte redan gjort det, vad vet jag. Nåväl.
Skriver en övningsdom till i morgon och har nog kommit fram till att Rätts- och förvaltningsjournalistikskursen inte är så hemsk som vi trodde. Inte än i alla fall. Domen handlar om kvinnofridskränkning. Say no more (jävla män!!!!). Närå.
Ibland tittar jag upp på min fina trävägg med kungafamiljen, Strindbergkonst och nån annan knasig bild med kvinnor och händer och vägar på. Sen tittar jag ut och det är sol och tre grader varmt. Bra så.

tisdag 8 mars 2011

ÅH-ÅH-ÅH TJEJER

En god vän och jag låg i en simbassäng idag och pratade om vårt ben-hår. Det konstaterades att vi båda var ganska, vad ska vi säga, otrimmade och att vi verkligen borde gå hem och raka. För vi är kvinnor vi ska vara släta och fina och helst lukta Donna Karan från födseln punkt slut. Så.
Åttonde mars, alltså. Internationella kvinnodagen. Jo jo. Jag har en lite kluven inställning till det här jippot ska sägas. Eller nej, egentligen inte. Jag vill gärna tycka om det, det hade varit lättast så, men när man tänker efter är det ju faktiskt totalt omöjligt att göra det.

Den här dagen är ett skämt, skapat av män på bekostnad av kvinnor. Aftonbladet skriver om våld mot kvinnor i Uganda, DN om mödradödlighet i Sudan och om arabvärldens mäktigaste kvinnor. Det är ju fint av dem, kan tyckas. Men de gör det bara idag. För att de måste. För att den åttonde mars förpliktigar. En dag om året kan de väl få uppmärksammas, de små liven tänker chefredaktörer, vd:ar, politiker och vanliga Svenssonkillar världen över. Det kan vi väl ge dem.

I Libyen demonstrerar kvinnorna idag. Det gör de säkert alla andra dagar också nuförtiden, men idag uppmärksammas det av media. Idag är det intressant. Men vi andra då? Varför står inte vi utanför Rosenbad och skriker åt Reinfeldt att förfan fixa det här nu, hur jävla svårt kan det vara?! Allihopa borde vi stå där och sjunga Åh tjejer. Men det gör vi inte, vi är för upptagna med att gå runt och vara glada och tacksamma över att vi har fått den här dagen tillägnad bara oss, det svaga, stackars lilla könet. Tack tack, varsågod, här ta en semla och håll käften nu.

Men det räcker fan inte. Det räcker inte att vara jämlik en gång om året. Och det räcker verkligen inte att bli arg och skriva en sådan här text en gång om året.
Vi borde vara arga varje dag. Vi borde sluta vara så jävla tacksamma över en dag som inte ens är till för oss utan för att stilla samhällets (männens) dåliga samvete.
Och vi borde aldrig mer raka benen.

måndag 7 mars 2011

ELECTRIC WHISP

Fyfan vad det är värt att ha en elvisp till hands när man ska göra vispgrädde. Det går sjukt långsamt och man blir plågsamt medveten om hur dålig armstyrka man har (om man nu har det alltså) annars. Ja. Och här har ni två fina bilder.



Det var allt jag hade att säga idag, tacktack.

söndag 6 mars 2011

IN I VILDMARKEN



Man skulle naturligtvis ha sett den här för längelängesen, men skitsamma. Fruktansvärt vacker, och soundtracket är ganska fint också på sina ställen.

fredag 4 mars 2011

OCH ALLA DRÖMMER OM FÅGLAR ÄVEN DU ÄVEN JAG

Fjärde mars och jag har under dagen både övat på longboardsåkning och köpt första blommiga klänningen för året. Man skulle kunna tro att det gått och blivit vår, men det har det inte. Vår blir det inte förren efter Vasaloppet (som jag i år för övrigt ska titta på tillsammans med en äkta dalafamilj fresh from Falun, det du!) och man kan gå på stan i allstars utan att frysa om tårna.
Och det kunde man inte idag.

torsdag 3 mars 2011

BEBIS



På önskelistan nu: att de sopar bort gruset från cykelvägarna.
Och en hjälm kanske.