torsdag 27 januari 2011

MJAU



Det gör inget att vi inte alltid förstår oss på varandra. Att inte vara perfekt är det vackraste som finns. Du är det vackraste som finns.

torsdag 20 januari 2011

JANUARI!

Yo yo, nu ska vi prata januari 2010 här, bästa januarin hittills tror jag. Den innehöll en 21-årsdag, en skitstor öken och återbesök till bästa platsen på jorden, grrrrreat med fem r!


Första två veckorna på det nya årtiondet leker livet i Sydney, vi har inga jobb och därmed inga pengar, men det finns billigt goon på Mr Licker, solen skiner och stränderna är bara en liten busstur borta, maah! Australiensk sommar är fint. Den tredje firar vi min födelsedag med en fantastisk birthday barbeque på backyarden hemma på Kanga, jag saknar mamma men har ändå en väldigt fin 21-årsdag som avslutas med ett thairestaurangsbesök. Christians och min första ordentliga date! En annan kväll äter vi croque monsieur och crêpes med fyra fransoser och får en possum på besök.


När vi inte smider planer för det fortsatta upptäckandet av landet, slackar vi vidare. Eller ja, det är nog mest jag som slackar, Christian får något slags tillfälligt trädgårdsmästarjobb i en vecka, men ja. Jag och två av mina orginalreskamrater gör en kväll ett nostalgiskt återbesök på Scubar, klubben vi bodde bredvid och därmed besökte typ varje kväll första veckan på resan, bra grejer. Jag och norrbaggen leker kulturella och går på två museum på en dag, upptäcker en utomhuspool full av gaykillar i Speedos och en kväll får vi helt random reda på att Al Green inviger Sydney Festival och ska spela i the Domain. En halvtimme senare står vi i ett folkhav och lyssnar på Let's Stay Together live, sweet!


Sen är det helt öken (hahahaha!!). Eh. Ja. Vi tar oss till Alice Springs på det billigaste och snabbaste sättet möjligt (vem fan köper en Greyhound bussresa på 46 timmar för typ 500 dollar? Finns den människan?) och inser ganska snabbt att stan nog inte är det hippaste australiensarna har att erbjuda, men ganska gulligt ändå.
Dagen därpå hoppar vi på en minibuss och åker tillsammans med åtta andra turister och två outbackexperter (varav en heter Heath och kan fånga ödlor och maskar som han sedan äter upp) rakt ut i ingenstans. för att cirka sex timmar senare befinna oss vid
fantastiska Ayers Rock (Uluru). Rätt sjuk känsla, att efter mil efter mil av ingenting plötsligt ha en enorm röd sten framför ögonen. Det tar tre timmar att i fyrtiofem garders värme gå den nio kilometer långa base walken runt stenen, men det var det värt. Galet fint. Galet.


Vi stannar tre dagar ute i outbacken, sover under bar himmel och väcks av hurt-Heath klockan fyra varje morgon för att "get as much color as possible" under soluppgången. Vi traskar runt Kata Tjuta och Kings Canyon, badar i en lagun mitt bland bergen och lagar hemmagjord kroppsfärg, aboriginal style. När alla är så mycket "ett med naturen" som det går att vara (och kanske skänkt aboriginerna och deras tragiska historia en tanke eller två) tar vi bussen tillbaka till Alice, stannar där någon natt till, och lämnar sedan Northern Territory för ett återbesök till vårt kära gamla Queensland.


Vårt egentliga skäl till varför vi vill tillbaka till the Sunshine State (ja, förutom namnet då) är väl främst viljan att återuppleva finaste Byron Bay, men på vägen hinner vi med lite Brisbane-häng och en heldag av roligheter på Dream World, Australiens största nöjesfält. Kuljul!


Ironin i att vi hamnar på exakt samma hostel, i exakt samma rum som när vi var här i oktober finns knappt, men så blir det. Den här gången bor vi med fyra pigga norskor som tycker allt är jättebilligt (såklart) och ger Christian gratis surflektioner. De kan visst allt, de där norrbaggarna! Själv har jag ett close encounter med en blue bottle manet som lär mig hur farligt livet i havet kan vara, och håller mig därefter mest på land. Lite som Ferdinand och humlan. Eller något. Australia Day firar vi med fulla backpackers från alla länder UTOM Australien och övrig tid spenderas i horisontellt läge på stranden. Gött. Sista kvällen kommer fetaste stormen till Byron, så vi hoppar på nattbussen hem till Sydney. Och så var det med januari!