måndag 29 mars 2010

KNOW WHA'AH'MEAN? OH, REEEALLY? FANCY SEEIN' YOU HEEH!

Spotify har äntligen lyckats. De har skapat en reklam som inte irriterar mig till bristningsgränsen, det är ett stort ögonblick det här, hörrni! Inte för att det är en särskilt bra eller rolig eller speciell reklam på något sätt överhuvudtaget, men jag blir alldeles glad när jag hör den ändå. Det är den med den engelska killen undrar om du visste att du kan lyssna på Spotify "wherever you go?", och han låter precis som jag gör när jag mobbar Christian och tror att jag pratar snobbengelska, men i själva verket låter jag tydligen som en arbetslös London-bo. Ja, enligt honom då. Vad vet väl han, jäkla halvbritt!

Annars har jag jobbat idag (fick ett sånt där härligt telefonsamtal fem i åtta i morse igen, att vara schemalös är ingen walk in the park, I tell you), sen handlat presenter så det stod härliga till, och ett grönt nagellack som hette "dollar green" (katching!), sen goffat egenbakade kanelbullar och kollat på Svenska Hollywoodfruar som jag tragiskt nog råkat upptäcka och bli beroende av, och detta cirka sju år efter alla andra dessutom, attans! Men på onsdag kommer i alla fall norskan hem till stan, då blir det party och fikor och Malmötrips så det sprutar ur öronen, ja jävlar!

Och sen har dom satt upp en gigantisk bebis på Stora Torg också. Ja, sen var det inget mer.

I'M SOFTLY EXHALING - YOU GIVE ME RELEASE

Ikväll lyssnar jag på Ane Brun som är alldeles fantastisk, lyssna lite på henne så ska ni se att det känns alldeles sådär fint inuti. Hon är norsk också, bara en sån sak! Idag kom sommaren en hel timme närmare, och jag bokade flyg till Newcastle om fjorton dagar. Ibland känns allting så himla bra, vet ni. Totalt oförtjänt, men det gör kanske inget. Förresten är det kanske min karma som håller på att hämta sig lite, vad vet väl jag?

fredag 26 mars 2010

OLIVEJUICE!

Aj, vad jag saknar honom. Och nu är han i Shanghai och kan inte ens läsa min blogg (jag är banned i Kina, fett!), men skitsamma. Mindre än tio dagar nu, ååh! Godnatt kompisar.

torsdag 25 mars 2010

AUGUSTI!

Hejhej. Klockan är kvart över tolv och i brist på trötthet (när FAN ska mitt jetlag släppa, detta är inte okej?) sitter jag och pillar med alla miljoners bilder från resan. Är färdig med augusti nu, det tycker jag vi firar med en liten sammanfattning av våra första, stapplande steg som backpackers på andra sidan jorden, ja ja! Typ såhär var det:


Den sjunde augusti träffas vi alla fem på Arlanda, efter att jag, Lisa och Jenny hittat varandra på Sturup och lämnat våra seperationsångestfyllda (min, iallafall) mammor, krängt på oss våra tjugo kilos-ryggsäckar och klarat av första etappen på vår nästan 24 timmar långa resa till Sydney. Mellanlandar i Bangkok och lyckas tappa bort oss ganska rejält (vi var vid rätt gate men på fel våning, woopsiedoopsie! Jäkla ologiska flygplats), hittar tillslut rätt och tre X-men filmer senare (fråga mig inte) är vi helt plötsligt framme!


Första hostelet vi bor på är ett flashigt YHA som Work&Travel fixar gratis åt oss i några dagar, göttkött. Precis bredvid (bokstavligt talat) ligger Sydneys mest populära backpackerklubb, Scubar! Score tänker vi, går ut och blir askalas på strawberrybeer och gratis drinkar som Lisa vinner i nån slags tävling (krabbrace?). Ja, och på den vägen är det, typ.


Vi stannar i Sydney i ungefär en vecka första omgången (tror jag kom tillbaka dit fyra gånger under hela resan, underbara stad!), ser alla turisiga saker på samma dag, flyttar till Kings Cross och stannar i ungefär tre timmar innan mina kära reskamrater tycker att folk röker på för mycket (vi kom tillbaka dit också några månader senare, då hade dom minsann inga problem med det längre, jag undrar jag vad som hände? Hehe), och går ut och klubbar några kvällar med allehanda pojkar från hostelet, kuljul!


Sen tycker vi att det var lite väl kallt nere i Sydney (typ tjugo grader i och för sig, men hallå, jag hade väl ändå köpt 30+ solskyddsfaktor av en anledning?) så vi flyger upp längs östkusten till Airlie Beach för att åka på en tre dagars segling och snorkeltur till Whitsundaysöarna. Sjukt fint! Snorklar runt Barriärrevet och cruisar runt till olika öar, Lisa och jag blir lite kära i flintiskaptenen på båten och alla blir mer eller mindre sjösjuka utom jag (winner!). Stannar i Airlie Beach i några dagar efter det, ligger på stranden och super ner oss litegrann, varför inte liksom? Jo men precis.


Därifrån ska vi ta oss till Brisbane för att söka jobb och sådär tänkte vi (gick jättebra, verkligen), nattbuss låter som en bra idé men hoppsan hejsan, vi råkar nästan dö. Eller ja, kanske inte riktigt, men vi hade kunnat! Vaknar mitt i natten av att bussen skakar, väskor och folk flyger runt och jag tänker typ: "Oj, nu dör jag. I Australien. Hoppas nån ringer mamma.". Men det gjorde jag inte och efter lite omplåstring och byte av bussar är vi tillslut framme i Brisbane. Checkar in på äckligaste hostelet någonsin (Bunk i Fortitude Valley) och träffar en partypepp engelsman som drar med oss ut på dumheter. Vi upptäcker goon (billigt, äckligt lådvin) och våra liv skulle aldrig mer blir detsamma, och ja, någonstans där tar augusti slut! Snart kommer september, stay tuned lovers! Godnatt.

onsdag 24 mars 2010

IT COULD BE WRONG COULD BE WRONG THIS IS OUT OF CONTROL

Hallå eller. Idag vaknade jag av att bemanningen ringde och sa hej Maria, kan du jobba om typ fem minuter? Så då gjorde jag det. Nu myser jag hemma hos pappa och lyssnar på The Resistance (åh Matthew Bellamy, ska vi gifta oss?). Jaha, nej, annars vet jag inte. Pics från i fredags kanske? Okejrå:
Först åkte vi buss med en Baltazar-pizza, så ofräscha är vi, hejhej.

Sen hittade vi hem till Jenny som fyllde 21 i veckan och var lika snygg som vanligt.

Holger, Sandra och ja, jävligt mycket ränder. Typ.

Sen sjöng folk Singstar. Tom, eh... gillar Singstar. Kan man säga.

Sen såg jag kanske lite väl ettrig ut på posefoton, men det gör inget för dom andra två är ju fina. Ja.

Jenny, Sophie och annan trevlig människa, kanske Jenny hon med? Jag är dålig.

Eh.

Sen blev allt lite snurrigt, vi åkte vi in till stan med fylletaxi-Johan (känns det motiverat att kalla honom det när man bara åkt fylletaxi med honom en gång, kanske?), hängde på Hessle och skrattade åt folk som hade slagge utanför MQ. Hej Kristianstad, gud vad jag har saknat dig!

måndag 22 mars 2010

SVERIGE ÄR INTE SÅ HEMSKT ÄNDÅ VA:

Så här såg det ut utanför fönstret när jag vaknade i morse. Sen åkte jag och jobbade, det var en bra dag idag.

lördag 20 mars 2010

JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA MAMMA

Vi har fortfarande pepparkakor hemma! Och glögg! HALLÅ! Förstår ni hur lycklig jag är, fyfan. Jag kommer gå upp mina 5 tappade kilo och bli lönnfet igen på nolltid, men vem fan bryr sig? Åh.

YANN TIERSEN ÄR ETT GENI. GÖTEBORGSKEX OCKSÅ.

Oj. Jag är jättebakis! Förstår inte alls hur det här gick till, jag har inte varit såhär bakis sen den ökända Brisbanekvällen någon gång i september typ (samma kväll som jag mördade mitt knä med hjälp av en trottoarkant och drog i mig x antal tequilashots jag inte har något vidare bestående minne av. Bra kväll), och igår var jag ju knappt ens full. Jag måste ha blivit gammal eller klen eller något. Hoppsan sa. Men hade en fin kväll med kvinnorna i mitt liv igår, så vad gör väl det? Nej just det.

Idag hälsar jag på mamma och fikar och går på promenad och lyssnar på filmmusiken från Amélie och är alldeles lycklig över livet. Jag pratade med Anette på hemmet igår, hon lovade mig sommarjobb och satte upp mig som timvikarie också, ska jobba på lördag minsann, hurra! Och det känns lite som julafton hela tiden för jag har så mycket saker överallt som jag glömt bort, hela garderoben är full av kläder och jag slipper betala överpris för crappy datorer och ja, livet är ganska sweet för tillfället. Om jag kunde få tag i min lilla man hade det kanske varit ännu bättre, men jag är säker på att han har det bra med den lilla thaigubben vi träffade på Koh Samui (om han inte har visats sig vara någon slags styckmördare det vill säga), och det är faktiskt bara 16 dagar tills han kommer hem nu. Bra sak.

Jaha nähä, om man skulle trycka i sig en mintballerina till? Hej med er.

onsdag 17 mars 2010

POJKVÄNSPIX! JAG VET ATT NI HAR VÄNTAT PÅ DOM.

Jahaja. Tredje dagen i livet efter andra livet. Börjar så smått aklimatisera mig till verkligheten tror jag, men allting känns nytt på något konstigt sätt, även fast allt i princip är likdant som innan jag åkte (förutom att staten inte äger Apoteket längre, och nån tant som heter Anna Anka har blivit rikskändis, jag har med andra ord inte missat något). Satt hela dagen igår och kollade på utbildningar, högskolor, universitet och folkhögskolor, känner mig sjukt peppad på att börja plugga igen! Sweet. Idag hade jag fikadejt med Malin och Sandra på stan, och på fredag ska jag först träffa Emelie, sen har Jenny födelsedagsfest på kvällen, brudhäng hurra!

Saknar fortfarande Christian alldeles för mycket, men det börjar kännas rätt okej ändå. Han är i Chiang Mai (norra Thailand) nu, och flyger hem till England om tre veckor ungefär. Har hittat hyfsat billiga flyg mellan Köpenhamn och Newcastle (där han bor), så förhoppningsvis dröjer det inte jättelänge tills jag får pussa på honom igen. Thank God. Kolla söt han är! Åh.
Snorkling utanför Koh Tao
Julafton, stor "julmiddag" (tacos) på Kanga House med massa fint folk, kuljul!

Han hade dreads i typ två veckor i Byron Bay, innan dom ramlade isär och Inka (tysk tjej) spenderade en hel timme med att borsta ut dom i Sydney...

Min sista kväll i Sydney innan Nya Zeeland

söndag 14 mars 2010

I'M BACK!

Jag är hemma! Eller ja, jag är på Arlanda. Men hallå! Jag är i Sverige! Det är helt sjukt det här, ni förstår inte. Det är svenskar överallt (duuh) och jag känner mig helt utlänning när jag pratar (har typ inte umgåtts med några svenskar alls de senaste veckorna, men jag kan väl för sjutton inte ha glömt hur man pratar? Nej.), och Forextanten fick mig nästan att börja gråta av längtan tillbaka till Oz när hon frågade mig hur länge jag hade varit där och hur det hade varit, och det är snö så långt ögat når (har inte varit utomhus än så vet inte hur kallt det är men jag gissar på rätt jävla kallt)! Sjukt sjukt sjukt. Mitt plan till Malmö går inte förrens ikväll, så ska väl försöka göra nåt vettigt med den här dagen (pappa föreslog museum i Stockholm, kanske om jag orkar ta tag i mig och åka dit, är rätt duktigt jetlagad känner jag) kanske. Pratade precis med Christian, som jag lämnade i Bangkok igårkväll efter en hel dag av gråterier och annat trams, kändes skönt och jättehemskt på samma gång. Han ska resa i Asien i tre veckor till innan han åker tillbaka till England, så kommer antagligen inte se honom på minst en månad. Också sjukt, vi har varit med varandra varje dag sedan jag kom tillbaka från NZ, och nu är han helt plötsligt borta. Men, jag ska inte deppa ihop för det, jag ska vara glad för jag får snart krama min lilla familj och mitt lilla brudgäng och jag får sova i min egen säng och äta mammas mat och äta svenskt lösgodis (planerar en tur till pressbyrån så fort dom öppnar), så det är inte så hemskt ändå va. Nej. Nu ska jag checka in mig online och försöka få en något så när bra fönsterplats, hade världens sämsta plats i 11 timmar på väg hit, och inte ens en bra film (Old Dogs med John Travolta och han där gamla gubben som var i Goodmorning Vietnam, sög tyvärr rumpa)! Anywhoo, hej med er!