tisdag 27 maj 2008

Kanonkul

Hej ho, första videobloggen!

Vi var i Valjeviken med klassen, och efter ganska många timmar med föreläsningar om facket kändes en karuselltur med Benjamin-imitationer ganska välbehövd.

"Full fart!"

"Åka karusell får definitivt fyra av fem toasters. Kanonkul."

Vem sa att vi har intern humor?
(Jag ber om ursäkt för obegripligheter, jag förstår knappt själv vad vi håller på med. Men sånt är härligt. Jag skyller på att vi är övertrötta.)

söndag 25 maj 2008

une chat de noir




.
Idag har jag tatuerat mig. Första gången och det gjorde så ont att jag trodde jag skulle svimma ganska många gånger men jag är jättenöjd och älskar min lilla kattkamrat. Det var minsann en fin dag idag.

tisdag 20 maj 2008

måndag 19 maj 2008

Dagens Mats

Trots att jag inte är skolan får jag skratta åt allas vår lilla Mats (min samhällslärare, världens bästa för övrigt). Jag och några till har fått en uppgift som kommer avgöra om man får MVG eller VG i samhällskunskap A, och jag har väl inte direkt lagt upp arbetet på bästa sätt, utan sitter nu och har panik över att det inte kommer bli färdigt/bra nog. Så igår skickade jag ett mail till Mats:

Hej Mats.
Jag kommer antagligen tyvärr inte hinna lämna in uppgiften om Europatankens ursprung. Jag känner att jag inte har haft tid att komma igång med det nu under praktiken eftersom det är så långa dagar, och har dessutom en annan uppgift som jag håller på med nu under den här tiden. Jag kan ju se hur mycket jag hinner, men det kommer antagligen inte bli tillräckligt bra för att bli ett mvg i vilket fall. Jag kan ju kanske skicka in det jag hinner iallafall.
MVH Maria, Hv3


Idag kom det underbart uppmuntrande, dock något kortfattade svaret:

Gör ett försök
Mats


Haha! Kan man annat än älska mannen? Jag kommer sakna samhällslektionerna mer än det mesta på Österäng.

Tjingeling.

torsdag 15 maj 2008

Falsksång forever



Alla fina kraxande pojkar kommer från Göteborg. Vad beror det på egentligen? För mycket måsskit i luften? Fint är det iallafall.

å-å-åh.



Klänningen från Josefssons har anlänt. Ganska fantastisk tycker jag. Den är liksom både jag-är-posh-och-ska-parta-hela natten och jag-är-slapp-och-svettig-och-ligger-på-stranden-och-glassar. Skitbra. Och endast hundra riksdaler fick jag betala för denna skönhet. Ännu bättre.

Idag har jag skrivit sista provet på gymnasiet. Nationellt i engelska B. Höll på att missa hela grejen eftersom jag är trög och tog ett för sent tåg och en för sen buss och inte hade så stor koll på var vi skulle vara (jag har i princip förlitat mig på mina klasskompisar i tre år, egentligen vet jag knappt var vår aula ligger), men tillslut hittade jag rätt, med typ en halv minut till godo. Starkt jobbat. Provet var lätt som plätten.

Ajöken.

tisdag 13 maj 2008

Då vet man att man är vuxen

När jag stod i Vinslöv och väntade på tåget hem i eftermiddags kom det fram en liten emo/skate-kille, typ femton år kanske, till mig.

Killen: Ursäkta, öhh...mummel mummel...cigg till mig?
Jag: Va? Nej, jag har inga cigaretter.
K: Nehä, men asså, kan du köpa till mig?
J: Haha, nej.
K: Men... snälla?
J: Nej, asså mitt tåg går om två minuter. Tyvärr.
K: Jaha. Okejdå.

Haha! Nu är jag alltså tanten man frågar om hon kan köpa ut cigg. Koolt.

Dagens låt: Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp - Markus Krunegård

Halloj.

söndag 11 maj 2008

Helgen vecka nitton

Efter en lång men rolig första APU-vecka i Vinslöv var helgen ganska (mycket) efterlängtad. Min superromantiska pojkvän mötte mig i Vinslöv efter jag hade slutat, sen tuffade vi hem till honom, åt middag och han somnade framför Run Fatboy, Run (fin brittisk film).


Sommar i maj.

Igår skulle vi egentligen åkt in till stan, jag måste köpa skor och skit till studenten, men vi kom fram till att det var sommar så vi åkte till stranden (10:e maj!!) istället. Sjukt gött. På kvällen var vi bara hemma och myste, jag somnade när det stod 1-1 i hockeyn.


Min bästis på Näsby.

Idag åkte jag hem till Österäng, sen ringde Rebecka och tyckte att mamma skulle hämta mig och släppa av mig hos pappa så jag kunde cykla hem hennes cykel till henne. Så det gjorde jag. Jag cyklade förbi en elefant.


När jag kom hem hade mamma köpt en hortensia. En rosa.
Då blir man glad.

torsdag 8 maj 2008

Meningen med livet?

Testade 118100-grejen. Ni vet, sms:a vilken fråga du vill. Tänkte att nu får man ju passa på och fråga nåt rejält liksom. Drog till med:

"Hejsan. Vad är egentligen meningen med livet?"

Efter nästan exakt en timme kom det något icke-konkreta svaret:

"Det finns många olika tankar om meningen med livet, både religiösa och vetenskapliga. Vad du än väljer att tro på gäller det att se på det hela som någonting positivt och göra det bästa av det."

Hur tråkigt var inte detta? Det är ju uppenbarligen riktiga människor som sitter och svarar på alla frågor som folk skickar in, då ville jag ju självklart veta vad just den här människan tyckte att meningen med livet är. Typ "jag vet inte hur det är med dig, men för min del är meningen med livet att sitta på en klippa vid Medelhavet och känna havsbrisen kittla under fötterna", eller nåt i den stilen. Inte få något lame politiskt korrekt tråksvar. Och det där med att se det positivt, vad menar dom med det? Att man ska se livet som en positiv sak? Okej, där hör ni alla självmordsbenägna emos. Cheer up!

Klart slut - varulvstjut! (åh, Bert!)

Necessary necessities



.
Det är ett känt faktum. När man är på praktik finns det för mycket vackra ting att gå och bli kär i. Jag köpte några.

tisdag 6 maj 2008

Underligheter:

Eller ja. Lite kuriosa kanske:

- Jag har en slags sjuklig fobi mot en speciell typ av bestick (!). Sådana som typ alla familjer har, med spetsig kant och en liten plupp där längst ut på spetsen. Jag klarar inte av att äta med sådana. Har ingen aning om varför. Alla andra bestick går bra.

- På min högra häl har det under våren bildads en liten böld, antagligen på grund av alla skoskav jag haft. Den är alldeles hård. Ingen blåsa eller så. Robin är rädd för den, jag tycker den är nästan lika charmig som underlig.

- Varje gång jag ska skriva ordet ”efter” på datorn blir det fel. Hur sakta jag än skriver det. Det blir alltid ”efetr”. Och ”efetrsom” och ”efetrrätt”.

- När jag och min allra finaste vän Emelie träffas (vilket vi typ aldrig gör längre, men ibland) slutar det med att vi bakar något osammanhängande utan recept, samtidigt som vi sakta men säkert övergår till att prata med amerikansk dialekt. Utan att vi märker det själva.

- Jag har en gubbe i World of Warcraft. Hon heter Britt och har klarat till level fem.

- Ordet ”trampdyna” är ett av det vackraste jag vet. ”Stjälk” är också en favorit.

- Jag har alltid (eller, alltid och alltid. Sen jag blev medveten om saker typ) undrat hur det känns att snorta kokain. Det ser ju så sjukt gött ut. Alltså, jag är inte knarkliberal eller så. Men jag har alltid undrat.

- När jag och Robin var på väg upp till Emmaboda med festivalbussen i somras träffade vi en full malmöit som tyckte att vi var jättelika varandra. När han såg oss pussas sa han: ”Öhh, ää ente nui suskon?”

- Jag prenumererade på tidningen Bamse under hela min barndom, och till skillnad från normala barn, som gillade Lille Skutt och Katten Jansson, var min favoritkaraktär Elaka Vargen. Jag tyckte han var bäst och häftigast. Han var bara lite missförstådd. Det fattade jag. Jag var en smart unge.

- Jag måste vika in hörnorna på busskortsfickorna. Måste måste måste.

söndag 4 maj 2008

Trögheten

Men buhu. Jag har precis upptäckt att jag har råkat krympa min underbara myspysiga stickade klänning från Indiska. Nu ser den ut att passa en treåring ungefär. Hur smart är man när man kör stickat i vanlig tvätt egentligen? Jag ska aldrig mer tvätta.

lördag 3 maj 2008

Tonight, we will be shameless

Marit släpper nytt. Min gamla hjältinna, hur fantastisk är hon inte? Snygg, rolig och sjukt duktig. Låten är skitfin.

"The thing is, word got around that Kylie Minogue was looking for new hits for her new album, and I immediately saw my chance of becoming a rich person, finally. And I started to think about Kylie and what she represents, and two words came to my mind. Well, 'sex' of course, and 'gay'."